Excelența COMOTI, recunoscută la cel mai înalt nivel Dr. ing. Valentin Silivestru a fost decorat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler

COMOTI a participat la Ziua Cercetatorului 2023
decembrie 11, 2023

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, mai multe personalităţi civile cu prilejul Zilei Naţionale a României. Şeful statului a acordat Ordinul Naţional „Serviciul Credincios" în grad de Cavaler dr. ing. Silivestru Valentin, director general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Turbomotoare COMOTI.

Această distincție conferită la vârful statului român confirmă și recompensează calitățile de excepție pe parte managerială și de lidership ale dr. ing. Valentin Silivestru, care, în cei 20 de ani de cand conduce institutul, l-a ridicat la nivel de excelență în cercetarea națională și în cea de talie internațională.

COMOTI este în prezent unul dintre cele mai performante INCD-uri din România și singura unitate specializată din țară care integrează activităţile de cercetare ştiinţifică, proiectare, producţie, experimentare, testare, transfer tehnologic şi inovare în domeniul turbomotoarelor de aviaţie, motoarelor industriale cu turbină cu gaze şi maşinilor paletate de turaţie înaltă.

„Vă felicit şi trebuie să vă spun că mi-a făcut mare plăcere să vă decorez. Proveniţi din mediul educaţional, sanitar şi de cercetare şi cu ocazia sărbătorii naţionale am decis să acord aceste distincţii persoanelor, respectiv instituţiilor reprezentate. Dar cum persoanele sunt parte din echipe în instituţii şi instituţiile sunt conduse de echipe şi persoane, cred că vă daţi seama că, în realitate, reprezentaţi astăzi întregul mediu în care vă desfăşuraţi activitatea. În acest sens, felicitări dumneavoastră, colegelor şi colegilor dumneavoastră, elevelor şi elevilor cu care lucraţi!", a declarat şeful statului în cadrul ceremoniei din timpul Zilei Naționala a României. Imaginea surpinde momentul decorării dr. ing. Valentin Silivestru, directorul general INCD Turbomotoare COMOTI.