COMOTI a participat la Ziua Cercetatorului 2023

Reprezentanții INCD Turbomotoare COMOTI, în vizită la Korea Gas Corporation
octombrie 27, 2023
Excelența COMOTI, recunoscută la cel mai înalt nivel Dr. ing. Valentin Silivestru a fost decorat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler
decembrie 11, 2023

O singură zi nu a fost suficientă pentru a celebra cum se cuvine Ziua Cercetătorului și a Proiectantului 2023. Timp de o săptămână, Ministerul Cercetarii a prezentat inovațiile centrelor de cercetare din Institutele Naționale de Cercetare-Dezvoltare.

COMOTI a participat cu entuziasm la acest eveniment prezentand o parte din rezultatele cercetarilor multidisciplinare transpuse in produse si tehnologii cu o vasta aplicatie. De exemplu, au fost expuse o serie de produse destinate domeniului spatial care au ajutat COMOTI sa faca parte din misiunea Mars Sample Return coordonata de NASA si ESA, solutii si tehnologii implementate pentru sistemele de propulsie ale fregatelor Romaniei, dorne cu aplicatii multiple sau produse destinate industriei orizontale.

In cadrul evenimentului, domnul Ministru Bogdan Ivan, Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, a vizitat standul COMOTI unde a discutat cu domnul Presedinte Director General,  Dr. Ing. Valentin Silivestru, despre proiectele actuale şi perspectivele de dezvoltare ale institutului.