Participarea la programe nationale

Programele nationale se deruleaza din anul 2000 si pana in prezent, prin intermediul unor activitati contractate in cadrul Programelor INVENT, RELANSIN, MENER, AEROSPATIAL, MATNANTECH, NUCLEU.
Participarea la programe europene

Programele internationale se deruleaza impreuna cu companii presigioase din Europa, cum ar fi SNECMA, ROLLS-ROYCE, NUOVO-PIGNONE, TURBOMECA etc. cu proiecte in cadrul Programelor Cadru V, VI, VII, programe ce vizeaza cercetari de varf pe plan international in aeronautica aplicata.
Motoare cu turbina de aviatie

Contributii la nivel European privind dezvoltarea componentelor de aviatie de ultima generatie si contributii la nivel national privind dezvoltarea unui micro-turbomotor pentru planor cu reactie romanesc
Dezvoltarea de echipamente pentru industria spatiala

Participarea la programele spatiale ale ESA – European Space Agency prin proiectarea de componente, dispozitive si sisteme, calcul FEM, calcul termic, analize CFD, de forte si vibratii, realizarea de echipamente, componente, dispozitive de lucru si bancuri de testare.
Tehnologii si echipamente noi, destinate protectiei si ecologizarii mediului

Prin dezvoltarea unei game de electrosuflante centrifugale de aer, cu performante comparabile cu echipamente similar produse la nivel mondial. Echipamentele au o fiabilitate ridicata, cee ace asigura o functionare continua pe intreaga perioada de lucru.
Exploatarea ecologica, rationala si eficienta a resurselor naturale

Acest lucru s-a realizat prin dezvoltarea si utilizarea unor echipamante specializate, turbocompresoare si electrocompresoare, necesare statiilor de comprimare/pompare gaze din cadrul OMV Petrom si Distrigaz. Astfel de instalatii si echipamente erau asigurate, anterior ofertei COMOTI, exclusive din import. Pentru produsele sale, COMOTI ofera asistenta tehnica la punerea in functiune, piese de schimb etc. De asemenea se executa reparatii diverse pentru motoare cu turbina, respective componente importate tip DEMAG, CENTAC, VRK etc.
Producerea in conditii de eficienta ridicata a energiei electrice si termice

Acest lucru s-a realizat prin implementarea in tara a primelor centrale termoelectrice cogenerative care deschid perpectiva asigurarii energiei termice necesare consumului populatiei si agentilor economice la preturi cu mult mai mici decat cele practicate in prezent.